Ove nedjelje, 26. svibnja u 18 sati, na terasi Picnica u Zadru će se održati posebno gostovanje zagrebačkog Fun dining koncepta – Sopal. Ovo je prvi put da će Sopal tim, na čelu s renomiranom cheficom Katarinom Vrenc, kuhati u Zadru.
Sopal je na zagrebačkoj gastro sceni prisutan tri godine I prepoznat je kao hot spot za večernja druženja. Njihov meni, idealan za dijeljenje, zajedno s izvrsnom i drugačijom kartom vina, doprinio je njihovoj popularnosti. Osim dobre hrane i pića, sa Sopalom je sigurno, da će doći i vesela i inovativna energija koju predvodi chefica Katarina Vrenc.
Katarina Vrenc, dobitnica prestižne nagrade Mladi talent godine za 2023., donosi svoj jedinstveni kulinarski stil koji je stekla radom u Esplanadinom Zinfandelu i Plavom Podrumu, jedinom hrvatskom restoranu koji je uvršten na listu najboljih 100 restorana na svijetu. Katarina kuha temperamentno i žestoko, ali istovremeno sofisticirano i komunikativno. Njena jela variraju od iznimno intenzivnih, preko kompleksnih i elegantnih, do pametno provokativnih i zaista odličnih.
Sopal tim će u Picnicu predstaviti svoja dva potpisna jela, a dagnje su svakako njihov fenomen. Hrana će se pripremati na živoj vatri u vrtu Picnica, što će dodatno doprinijeti autentičnom doživljaju. U ponudi će biti i zanimljiva prirodna i organska vina koja će pratiti jela.
Ponuda hrane:
Sopal
Danje – dashi – foccacia: 12€
Biftek – tuna – motar: 12€
Picnic
Janjetina – biži – smokva – komorač – njoki: 14€
Brancin – krumpir – kelj – crvena leća: 18€
Preporuke vina:
Vina Cota Pero J’Dero
Ghira Tortura
Domaine Bibich Bilo
Bura Mrgudić Plavac Mali Sivi
Količine hrane su ograničene, stoga je preporučljivo rezervirati stol unaprijed putem telefonskog broja 095 555 7191.
OCIJENI TEKST