Ostalo mi je nekoliko bjelanjaka od torte koju smo ranije objavili, a kako sam u međuvremenu probala džem od limuna koji me oduševio, odmah sam smislila ovaj recept koji sam s nestrpljenjem isprobala.
Rolada od badema i limuna
Biskvit je lagan, nježan, prozračan, sočan, a krema i pekmez savršena dopuna bademima. Toplo preporučujem svima koji vole citrusne note u kolačima.
Biskvit:
8 bjelanjaka miksati sa 8 žlica šećera u čvrst šaum. Dodati 2 žutanjka i kratko promiksati. Špatulom umiješati 7 žlica mljevenih badema i 2 žlice brašna. Biskvit izliti u pleh veličine pećnice na papir za pečenje, poravnati i peći na 180 stupnjeva, 15- 20 minuta, dok ne požuti. Vrući biskvit zajedno s papirom zarolati i ostaviti da se ohladi.
Krema:
250 g mascarponea, 100g secera u prahu, koricu i sok od jednog limuna izmiksati. Posebno izmiksati 3 dl slatkog vrhnja do pola, dodati u smjesu sa sirom i miksati da se sastojci povežu.
Ohlađen biskvit pažljivo odvojiti od papira, namazati sa 3-4 žlice marmelade od limuna, rasporediti kremu, zarolati i ukrasiti po želji.
U slast!


















