Kad poklanjam tortu prijateljima za rođendan, volim isprobati neke nove kombinacije. Tako je nastala i ova torta od badema, čokolade i kokosa
Biskvit od badema i čokolade, bogatog okusa, sočan, jako ukusan i krema od kokosa čine ovu tortu pravom poslasticom!

Biskvit (kalup promjera 22cm):
3 jaja
6dag šećera
6 dag čokolade
6 dag maslaca
6 dag mljevenih badema
1 žlica brašna
Malo praška za pecivo
Na pari otopiti maslac i čokoladu. Odvojiti žutanjke i bjelanjke. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg. Žutanjke i šećer miksati, dodati rastopljenu čokoladu s maslacem, bademe, brašno i prašak za pecivo, sve dobro izmiksati te kuhačom umiješati snijeg. Peći na 180 stupnjeva 20-ak minuta. Ohlađeni biskvit poškropiti s malo mlijeka.
Ispeći još dva takva biskvita (sastojci su za jedan biskvit).
Krema:
7 dl mlijeka staviti na vatru da zavrije. U 2 dl mlijeka umiješati 1 puding od kokosa. 4 žutanjka i 150g šećera miksati, dodati mlijeko s kokos pudingom, dobro promiješati da nema grudica i uliti u kipuće mlijeko. Kuhati dok se ne zgusne. U kuhanu vruću kremu dodati 150g bijele čokolade, miješati da se čokolada otopi, dodati 100g kokosa, promiješati, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U hladnu kremu umiksati 100g maslaca.

















