RECEPT PO MJERI Čokoladna torta s aromom badema, cimeta i ruma

📸 Martina Lazar/Medias

Obzirom da nisam preveliki ljubitelj čiste čokolade, iskombinirala sam ovaj recept tako da, osim čokolade koja je dominantna, bude i još neka aroma. Bademi, cimet i rum savršeno se uklapaju.

Čokoladna torta

Biskvit (kalup promjera 22cm):

  • 3 jaja
  • 6 dag šećera
  • 6 dag čokolade
  • 6 dag maslaca
  • 6 dag mljevenih badema
  • 1 žlica brašna
  • Pola žličice cimeta
  • Malo praška za pecivo

Na pari otopiti maslac i čokoladu. Odvojiti žutanjke i bjelanjke. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg. Žutanjke i šećer miksati, dodati rastopljenu čokoladu s maslacem, bademe, brašno, cimet i prašak za pecivo, sve dobro izmiksati te kuhačom umiješati snijeg.

Peci na 180 stupnjeva 20-ak minuta.

Ohlađeni biskvit poškropiti s malo mlijeka i ruma. Ispeci još 2 takva biskvita (sastojci su za jedan biskvit).

Krema: 400g čokolade za kuhanje i 4dl vrhnja za šlag otopiti na pari. Dobro promiješati da se čokolada rastopi, u toplo dodati 100g maslaca, miješati da se maslac otopi. Ohladiti. Dobro ohlađenu kremu izmiksati.

Isprobajte i uživajte!