Obzirom da nisam preveliki ljubitelj čiste čokolade, iskombinirala sam ovaj recept tako da, osim čokolade koja je dominantna, bude i još neka aroma. Bademi, cimet i rum savršeno se uklapaju.
Čokoladna torta
Biskvit (kalup promjera 22cm):
- 3 jaja
- 6 dag šećera
- 6 dag čokolade
- 6 dag maslaca
- 6 dag mljevenih badema
- 1 žlica brašna
- Pola žličice cimeta
- Malo praška za pecivo
Na pari otopiti maslac i čokoladu. Odvojiti žutanjke i bjelanjke. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg. Žutanjke i šećer miksati, dodati rastopljenu čokoladu s maslacem, bademe, brašno, cimet i prašak za pecivo, sve dobro izmiksati te kuhačom umiješati snijeg.
Peci na 180 stupnjeva 20-ak minuta.
Ohlađeni biskvit poškropiti s malo mlijeka i ruma. Ispeci još 2 takva biskvita (sastojci su za jedan biskvit).
Krema: 400g čokolade za kuhanje i 4dl vrhnja za šlag otopiti na pari. Dobro promiješati da se čokolada rastopi, u toplo dodati 100g maslaca, miješati da se maslac otopi. Ohladiti. Dobro ohlađenu kremu izmiksati.
Isprobajte i uživajte!

















